Jag om 10 år

Kan inte sova, så jag sitter och kollar igenom en massa gamla dokument jag har på datorn. Hittade en text som jag skrev när jag var 16, det var en uppgift i svenskan:
 

Jag om tio år

Om tio år kommer jag att vara 26 år. Jag har träffat en kille från Irland, fått två barn och

jag kommer att bo på Irland. Jag kommer att bo ute på landet med min familj. Vi kommer att bo i en stor villa med pool. Villan kommer att vara modern och stilren. Allting kommer att vara inrett efter hur jag vill ha det. Simpelt och snyggt. Med ett jättestort kök så att jag får plats till att baka och sådant hemma.

 Jag kommer dessutom att äga ett litet bageri/konditori som kommer att bli jättekänt bland folket i byn, en samlingsplats för ungdomar samt de äldre. Jag kommer att sälja allt mellan tårtor till hembakat bröd. Jag fixar även bröllops tårtor och småkakor till barnkalas. Jag kan göra tårtor efter andras behag så att det passar till det eventet de ska ha. Jag kommer att ha personal på plats, men alla ska vara lärda utav mig så att allting är som det alltid varit så att kunderna inte blir besvikna på att mina kanelbullar smakar annorlunda. Jag säljer endast mina egna bakverk, tar aldrig in från något annat konditori och säljer det för jag vill vara trogen mot mina kunder och bara sälja mitt egna.

Min fästman kommer att vara en berömd fotograf som åker runt över världen och fotograferar olika naturbilder. Men för tillfället så är han pappaledig med vårat ett år gamla dotter.  Vi har en son också som är fem år, men han är på dagis.

Jag kommer fortfarande ha kontakt med mina goda vänner Nicole och Ebba. Dem kommer att komma över till Irland ibland för att träffas och fika på mitt konditori. Ebba kommer att ta med sina senaste designade skor som Nicole och jag ska få prova på och Nicole kommer att ta med några av sina skivor som vi ska få lyssna på. Medan Nicole är på Irland så kommer min fästman att fota henne med Ebbas skor på sig. Nicole och jag kommer även att få skor av Ebba, bara för att hon är en underbar vän och vill ha lite marknadsföring för sin affär och även sin nya hemsida som hon håller på att lansera. Den hemsidan kommer att innehålla bilder på Nicole som min fästman har tagit.

Jag kommer även att åka över till Sverige för att hälsa på dem och resten av min familj som t.ex. min mamma, pappa och min syster.

/Johanna, ES1A

 

Tyckte den var lite rolig, haha. 


250913

Har skrattat åt den här i säkert 10 minuter nu... 
 

220913

I have and addiction... With tumblr. Haha, nej men, jag är rätt så beroende. Satt nyss till exempel och refreshade en tjejs sida så att jag kunde få en s.k. "promo", och det fick jag! Fick 20 nya följare inom loppet av 10 minuter, yeeah! Haha, känner mig lite töntig, ohwell.
 
Men nu så la tumblr ner, eller jag vet inte vad som hände, men jag tolkar det som att jag borde sätta mig ner och göra matte. Så då ska jag faktiskt göra det!
 
Kan berätta lite om morgondagen i alla fall. Ska inte till skolan, ska till UF-mässan i Älvsjö istället. Det håller på mellan 10-12 så jag kommer så sluta tidigare, woopwoop. Sedan så ska jag till gymmet för första gången på kanske 1 månad (!!!). Har inte kunnat gå till gymmet på grund av min rygg, men nu känns det bättre. Har även varit förskyld, och då kan man inte heller träna. Skulle åkt dit idag, men pappa skulle jobba = ingen skjuts. Så vi tar det efter skolan imorgon!
 
Yaaaay!
 

Lite tankar om Idol

Jag vet att det inte är något att bli upprörd över, men på riktigt. HUR F*N KUNDE KEVIN GÅ VIDARE?? Jag förstår inte! Juliette var 100000x bättre idag, och har alltid varit bättre. Han tar inte ens tävlingen seriöst. Han kan lika gärna stanna kvar på fotbollsplanen där han ändå spenderar mest tid. Han har säkert en bättre framtid där än på scenen. 
 
Det var mest bara det jag ville säga. Mina favoriter för tillfället är Sandra, Erik och Miriam (och Juliette OM HON NU HADE VARIT KVAR). Vilka är era favoriter?
 
 
 

Sista lektionen

Min idé till företaget var en succée! (Det var många accenter i samma mening).
Har historia nu och väntar mest på att vi ska sluta. Kan i och för sig gå typ nu, men jag orkar inte fylla i någon matris, så jag sitter hellre kvar, haha. Nej men, ska möta upp mamma efter skolan så jag sitter hellre här och väntar istället för att vara rastlös inne i stan. Slutar om 35 minuter, så det är ju lugnt ändå.
 
Har inga speciella planer för kvällen, ska bara hem och chilla. Känner mig så galet trött! Ska försöka lägga mig tidigt ikväll (tant-varning) för så kan jag sova lääänge. 

Det är så kul att sitta och blogga eller dylikt, för då tror alla att man sitter och skriver på något skolarbete, men egentligen så skriver man någon lame text som bara kanske 10+ pers kommer att läsa, lol. 
 
Nej jag vet inte vad jag ska skriva. Känns som ett väldigt random och tråkigt inlägg bara. Ledsen för det, har inget att skriva och jag är i princip klar med skolarbetet. Sååå, ja... Nej men nu slutar jag. Hejpa!
 
Ja, den är fortfarande rolig. 
 
 

200913

God morgon, god morgon.
 
Har entreprenörskap nu, och tror jag har kommit på en idé som kanske kan gillas... Hoppas det i alla fall! Det är inte mycket tid kvar...
 
Har tråkigt då jag är den ända i min grupp här just nu. Eller grupp och grupp, tror det bara är jag och Sanna, har ingen aning om vad som hände med den tredje snubben... Ohwell.
 
Hoppas hon kommer snart bara!

30 days

Dag 01- Presentation av mig själv
Dag 02- Tre favorit program på tv
Dag 03- Min favorit bok/böcker
Dag 04- En nytagen bild
Dag 05- Fyra bilder som gör mig glad
Dag 06- Min favorit plats
Dag 07- Två utomlandsbilder
Dag 08- Ett minne jag har
Dag 09- En person som betyder mycket för mig.
Dag 10- Tre saker som finns i mitt rum
Dag 11- Tio saningar om mig
Dag 12- Någon jag saknar
Dag 13- Två saker jag längtar efter
Dag 14- Fem webbsidor som jag ofta är inne på
Dag 15- Två saker jag inte skulle klara mig utan
Dag 16- En bild som är från när jag var liten
Dag 17- Min favorit film när jag var liten 
Dag 18- Min favorit mat
Dag 19- Min favorit frukt
Dag 20- Fem saker jag gillar att göra
Dag 21- Mina favorit dagar på året
Dag 22- Min favorit affär
Dag 23- Vad jag vill bli när jag blir stor
Dag 24- Min förebild/idol
Dag 25- Min födelsedag
Dag 26- Vad jag avskyr mest
Dag 27- Min dag
Dag 28- Mina syskon
Dag 29- En sak jag önskar jag fick uppleva igen
Dag 30- En sak jag gör varje dag!
 

Tänkte börja på en ny! Var ett tag sedan man gjorde något sånt här. Kollade igenom min gamla blogg och hittade den här. Tänkte att det kunde vara lite roligt, och jag har ju egentligen inget annat att blogga om, så det passar ju bra!
 
 

190913

Hej på er!
 
Idag har varit en riktigt bra dag, känns det som i alla fall. Jag vet inte vad det är, men jag känner mig otroligt uprymd på något sätt, haha.
 
Kan ju säga att jag har kirrat iOS7 till mobilen nu! Tycker den är riktigt najs faktiskt, har hört en hel del människor som har klagat på den, men jag tycker om den i alla fall. Don't care what anyone els says!
 
Känner att det här inlägget inte riktigt har någon direkt mening, känner mest bara för att skriva liksom. Kan passa på att säga till er att kolla min Tumblr igen, för jag är verkligen grymt nöjd med mitt tema och bakgrunden och allting! Så kollakollakolla!
 
http://exxcitment.tumblr.com/
http://exxcitment.tumblr.com/
http://exxcitment.tumblr.com/
 
 
 
Rekomenderar även att ni tar och lyssnar på den här grymma låten!

180913

Tjenixen bloggen!
 
Måste bara få säga att jag är faktiskt en av de människor som väntar änglisgt på den nya iOS7 uppdateringen, haha. Var lite osäker på den från början, men ju mer jag har sett bilder på den och sånt, så tycker jag att det känns bra! Men jag har varit "orolig" över att uppdateringen inte ska finnas till 4an, men det verkar som att den gör det! I alla fall enligt någon blogg jag läste, haha. Men samtidigt så läste jag att iPhone 5 kommer att slutas att tillverkas. Jag vet inte om det är old news för er, men för mig är det nytt! Det var något med att den nya 5c skulle ersätta den eller något... Har ingen koll.
 
Gud vad jag låter som en apple nörd, men det är jag inte! Är bara exalterad över den nya uppdateringen. 
 
Idag har jag varit i skolan som vanligt. Inget speciellt som har hänt egentligen. 
Sitter just nu och väntar på att resten av la familia ska komma hem. Ska nämligen på möte i kyrkan vid halv 7. Det är inför Taizé! Kommer inte ihåg om jag berättade det eller inte, men ska i alla fall dit igen under höstlovet. Taggatagga!
 
Nu blev det ett långt inlägg. Hej hopp!
 
 

Studentmössan

 
Så här kommer min studentmössa se ut. Jag är sååå taggad på studenten så det finns inte! Längtar efter skivan, utspringet och livet som kommer därefter!
Och eftersom jag går estet linjen så är färgen lila. Kommer bli såååååå snyggt! 

160913


La upp den här videon igår på youtube. Bara lite småklipp ifrån när jag var i Amsterdam. Egentligen så redigerade jag videon för kanske 2 veckor sedan, men eftersom vårat internet inte har varit på topp, så kunde jag inte ladda upp det. Men nu är det gjort!



150913

God kväll. 
 
Åter igen, så sitter jag här och försöker bli av med min matkoma. Förstår inte varför jag gör så här mot mig själv, varje gång! Helt sjukt. Men vafan, äta bör man, eller vad är det man säger?
 
Idag har jag i alla fall varit i kyrkan, först var det mässa som vanligt, sedan kyrkovalet och sedan så blev det till att jag följde med till stationen för att ragga konfirmander, haha. Det gick väl helt okej tycker jag. 
Sedan åkte jag med päronen och mathandlade. Har inte gjort så mycket annat. Legat på sängen och läst, varit på tumblr och lyssnat på musik. Rätt så lugnt i alla fall. 
Funderar på om jag ska städa rummet lite. Har haft planer på det i typ 2 veckors tid, men har inte orkat plocka undan allt, haha. Lat, I know...
 
 Från när jag var inne i stan med Alina i torsdags. 
 
 

140913

Hej på er!
 
Ligger på sängen och lyssnar på musik och hoppas på att min matkoma kommer att gå över snart, haha. Gjorde egen sushi ikväll för första gången! Blev grymt bra faktiskt! Fast nästa gång kommer bli ännu bättre ;)
Kom hem "tidigt" imorse från Alina. Runt 10 någon gång tror jag. Så jag har varit uppe och igång sedan 9 något. Känns som om dagen har varit sjukt lång. Har hunnit med en hel del faktiskt. 
Hjälpte bland annat mamma med att möblera om lite på övervåningen i vardagsrummet, sedan så bytte vi klädsel på soffan också. Det låter inte så värst spännande, men det känns skönt att ha fått det gjort nu.
 
Vill egentligen spela, men vårat internet är så f'd up, så det funkar inte... Menmen, hittar väl på något annat.
 
Visst ser det gott ut?!
 

130913

Idag är så det exakt exakt 3 månader kvar till min 18-årsdag. Alltså rätt veckodag och allting liksom! Jag fyller 18 fredagen den 13 december. Haha, hoppas inget "händer".. Hade tänkt fira med en utgång, men det kanske man ska vänta med? Haha, äsch då, vi får se vad som händer! Är ju trotts allt 3 (...) månader kvar.
 
Efter skolan så blir det till att packa ihop lite grejer och sedan pallra mig hem till Alina för filmkväll. Eftersom det är fredagen den 13 idag, så passar det ju bra med skräckfilmer! Så om ni har någon riktigt ruggig film som ni tycker jag borde se, kommentera gärna! Vet redan 2 eller 3 filmer jag tycker vi ska kolla på ;) 
 
Kommer nog inte blogga mera för dagen, så kanske att jag hör av mig imorgon!
 
Juste, kom på att jag inte skrivit om beskedet från läkaren angående min rygg. Det är inte diskbråck! Troligtvis en inflammation bara, så jag går på ipren nu för tiden, haha. 3 stycken om dagen i 3 veckors tid + sjukgymnastik har dem sagt. Ska bara kolla upp någon sjukgymnast här i närheten. Vet dock inte om jag vill ha någon nära skolan eller nära där jag bor... Vi får se helt enkelt!
 
Imorse.
 

110913

Hej på er!
 
Kände för att blogga lite, just i denna stund. 
Imorgon är det skola som vanligt, film och TV-produktion x2 och sedan så slutar jag. Efter att jag har slutat så ska jag möta upp Alina för att ta en fika och prata. Älskar att fika med mina vänner, det känns som om man faktiskt kan slappna av och bara njuta en stund, förstår ni vad jag menar?
 
Men inget annat speciellt har hänt. Har beställt min ryggsäck i alla fall! Vilken det blev får ni se senare ;) 
Jo, en GRYMT bra sak som har hänt är att... Min drömaffär har öppnats här i Stockholm!! Ni skulle bara förstå hur glad jag blev när mamma berättade det för mig! Eftersom vi var ute offentligt så kändes det inte så passande att börja hoppa upp och ner mitt i gatan, men det var ungefär det jag ville göra. Så jag praktiskt taget tvingade dit mamma, haha. Och jag hittade min efterlängtade cardigan/kofta. Jag har kollat efter den online, men har inte hittat den. Men den var de absolut första jag såg när jag klev in i affären, haha. 

Världens skönaste är den i alla fall. Men det borde den väl vara också med tankte på att den kostade 520 kr... 
 

Så det är väl det som har hänt! 
 
Åh, innan jag glömmer bort. Läste nyss det här blogginlägget som jag tycker stämmer till 100%. Kan inte annat än att hålla med! 
 
Godnatt på er!
 

080913

God kväll på er.
 
Idag har jag inte gjort något speciellt, städat och organiserat mera i min garderob. Men igår så var jag hemma hos min moster på kräftskiva, skoj var det! Fick träffa hennes kompis/grannes lilla fralla på 7 månader, så otroligt gullig! Åå, vill ha en! 
 
Men imorgon så blir det ingen skola för min del, ska till läkaren och kolla min rygg. Troligtvis så har jag diskbråck... Ska i alla fall till sjukan imorgon och kolla läget. I värsta fall så måste jag opereras om det inte går att fixa med sjukgymnastik eller dylikt. Men som sagt, vi får se vad som händer imorgon och vad jag får för besked. Får se om jag skriver mera om det imorgon.
Hoppas bara att det är något som skulle kunna fixas tills jag ska till Taizé på höstlovet. Vill verkligen inte gå runt där med ont i ryggen och halvt förlamad. 
 
Men jag ska försöka skriva något imorgon. Godnatt på er!
 
 
En av favoritlåtarna just nu! 

050913

God kväll på  er. 

Sitter och tar det lugnt och lyssnar på musik. Är på ovanligt bra humör just nu! Men jag har ett problem dock. Eller snarare ett i-landsproblem. Jag letar efter en ryggsäck och har nu hittat 3 stycken som jag gillar, men jag har ingen aning om vilken jag ska köpa.. Lust att hjälpa mig lite?
 

 
Tycker om alla tre, verkligen! Men säg gärna vilken ni tycker om. 
 
Imorgon är det nog en helt vanlig skoldag. Hoppas på att få sluta tidigare. Men vi får se hur det blir med det! Ska i alla fall ta en sväng förbi H&M där de har 20% rabatt på alla deras byxor. Så ska kolla om man hittar något nytt!
 
Men jag ska se till att blogga lite imorgon också! Hejsvejs♥
 
 
 
 
 

020913

Jag har pratat så länge om att jag ska fixa en ny design och blablabla, men jag har varken orken eller lusten till att göra det, så istället för att ha den tråkiga jag hade innan så fick det bli den här. Kanske inte lika "färgglad", men den duger. I alla fall tills jag faktiskt får tummen ur och orkar göra något eget. 

Har varit i skolan idag, sjukt onödig dag. Hade svenska, med en vikarie. Vi skulle skriva ett inlägg (?) om en text på våran dator, men jag hade ju självklart lämnat datorn hemma för att jag inte kom ihåg att vi skulle göra detta idag. Såå, jag får sitta och fixa skiten nu. Märker att jag är på rätt så dåligt  humör just nu, sorry för det. 
Men jag ska fixa lite skolarbete nu, sedan blir det väl middag och Idol. 
 
Hej.
 
Lol.
 

Godnatt

 

RSS 2.0